Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Емпанада гайега

4
Емпанада гайега
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За тестото:
    В тенджера се смесват водата, виното и маслото. Оставят се да врат на среден огън, докато се стопи маслото.

  • 2

    Сваля се от огъня и се прехвърля в купа. Прибавя се 1 яйце и прясната мая. 

  • 3

    Прибавят браштото и солта. 

  • 4

    Прехвърляме сместа на работен плот и месим, докато се получи гладко и не лепкаво тесто. На топло място оставяме тестото да втаса за 1 1/2 часа. През това време приготвяме плънката.

  • 5

    За плънката:
    Рибните консерви се оставят да се изцедят от соса. Задушава се ситно нарязаният лук в зехтин.

  • 6

    Прибавят се ситно нарязаните зелени и червени чушки, като се оставят на среден огън за около 10 мин. Посолява се на вкус и се прибавят 2 рендосани твърдо сварени яйца.

  • 7

    Фурната се загрява предварително на 200ºC. Втасалото тесто се разделя на две равни части.

  • 8

    Между два листа хартия за печене се разточва едната част с дебелина на тестото 1,5 см. 

  • 9

    Постила се дъното на тавата за печене с разточеното тесто, оставя се единият лист от хартията за печене. Изсипва се зеленчуковата запръжка, натрошената риба тон и се нареждат целите сардини.

  • 10

    Разточва се втората част от тестото по същия начин. С него се застила емпанадата като краищата й се притискат и усукват. По средата се прави дупка за изход на парата.

  • 11

    Намазва се повърхността на емпанадата с разбито яйце.

  • 12

    Пече се около 30мин. във предварително загрятата фурна.

  • 13

    След като се извади от фурната, се поставя върху решетка, за да си почине.
    Консумира се както топла, така и студена. Но е най-вкусна, след като престои една нощ на стайна температура.

продукти
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Камелия
15.08.2014 | 15:13
Отговор на коментар #3 от Neli Demireva:
Нели Демирева, снимката е сменена. Надяваме се сега да се доближава до ястието ви. Въпросът е, че няма как да слагаме случайни снимки. За да се предотвратяват подобни грешки, по-добре към рецептите си прилагайте и снимки. Дори и да са с лошо качесво :)
3
Neli Demireva
15.08.2014 | 14:47
Отговор на коментар #2 от Камелия:
Не твърдя че снимките съм правила аз. Само казвам че снимката не е на емпанада гайега.
2
Камелия
15.08.2014 | 11:18
Нели Демирева, след направена проверка установихме, че изпратените от вас снимки не са лично ваши. Те не са заснети от вас и не представляват ястието, което вие сте приготвила. Няма как да сложим снимки, които са с неизвестен автор и са разпространени в други сайтове. Все пак, има авторски права, коиото трябва да се спазват.
1
Neli Demireva
15.08.2014 | 10:21
Изложената снимка не е от които съм изпратила на редактора. Това на снимката е емпанадия, а рецептата е за емпанада гайега. Различни са.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...