Есента е времето, в което къщата започва да мирише на ябълки и канела.
Някакви тази смесица от аромати е най-класическия аромат за студените месеци.
Затова определяме канелата като "есенна подправка”. Към нея ще добавим и още няколко подправки, които също започват с буквата К (нямаше как да не отбележим това съвпадение).
Естествено, никой не ни е забранил да си ги ползваме през цялата година, но есента сякаш е най-точното време да ги добавяме в гозбите си.
Ще ви предложим няколко невероятно вкусни превъплъщения на есенните подправки и любезно ви каним да си ги приготвите.
Започваме с класиката – щрудел "Есен”. Ако не разполагате с повече плодове, само ябълки също се свършат работа. Вкусът няма да е по-лош, сигурни сме.
Виолета Матева
Следващият десерт също има ябълки и канела – Бърз сладкиш с ябълки. Не само, че е бърз, но и супер вкусен. 6-ца на Люба за идеята.
Люба Грънчарова
Още един десерт, който определено е много вкусен – Десерт с праскови от компот. Това е лична наша рецепта и я препоръчваме горещо. Компот от праскови се намира по всяко време на годината в магазините (в случай, че сте пропуснали да си затворите няколко буркана).
И още една класика – Точена баница с тиква. Ако умеете да точите кори, то няма как да не направите тази баница. А ако все още не сте опитвали, то време е да се научите и тогава няма да ви се спира.
Сия Рибагина
Сочинска баклава е следващото есенно кулинарно изкушение. Тук канелата е придружена от друга ароматна подправка – кардамон. Невероятно преживяване за сетивата.
Стига десерти, хайде да сготвим и нещо соленичко.
Коледно печено пиле с карамфил и къри. Да, има време до Коледа, но не пречи да направим няколко опита на рецептата до тогава.
Мариета Рачева
Още една рецепта за пиле – Пиле Тандури от Индия. Ясно е, че вкусът ще е наситен, щом идва от индийската кухня. Ако сте фенове на пикантните вкусове, то това е вашата рецепта!
Пиле с къри и куркума е последната рецепта, която ви предлагаме. Дело е на Светла Иванова, а нейното име е гаранция за добър вкус, убедили сме се вече в това.