Хапвате ли си често заешко месце?
Ако не, задължително трябва да се поправите, защото заешкото е супер полезно.
То е най-изчистеното откъм мазнини месце, затова е особено препоръчително за хора, страдащи от висок холестерол или високо кръвно налягане.
Не само че е полезно, но заешкото е и много вкусно. Особено ако го сготвите по правилния начин.
Но за да стигнем до готвенето, първо трябва да го транжираме.
Най-вероятно транжирането на цял заек или цяло пиле ви плаши, но всъщност изобщо не е трудно.
За да сме ви максимално полезни, ще ви го покажем нагледно. Дори няма да ви отнеме повече от 5 минути.
Е, разбира се, ако има кой вкъщи да помолите да го свърши, не се замисляйте. Но ако трябва сами да се борите с тежката задача, изгледайте клипчето, запретвайте ръкави и започвайте. Ще се изненадате колко лесно е!
А преди това да ви покажем какви вкусотии може да си сготвите, след като направите зайчето на порции.
На корицата виждате Печен заек на фурна - една от най-вкусните рецепти за приготвяне на заешко месце. Просто ще си оближете пръстите.
Една от любимите ни рецепти със заешко месо - Заешко печено с картофи. Лесно, апетитно и вкусно. А си върви и с гарнитурка :)
Роси Цветанова
И още нещо много вкусно - Бавно печено заешко с чоризо и гъби. Една по-различна и по-специална рецепта. Много вкусна!
Люси Евтимова
А сега да ви покажем и дългоочакваното видео, в което нагледно е показано как се транжира цял заек по възможно най-добрия начин.