Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ето колко лесно се правят тези красиви палачинки!

по статията работи: | 16 февруари 2016 Прочитания: 4067
Изумително...
Ето колко лесно се правят тези красиви палачинки!
Източник: Youtube

Най-вкусната, най-неделната и най-романтичната закуска... Първо за палачинки се сещаме. Защото ги обожаваме!

 

Сигурни сме, че сте виждали в интернет не едно и две клипчета за направа на супер красиви палачинки и сте си казвали, че в домашни условия такова нещо не може да се постигне.

 

Определено не можем да ви научим да рисувате с тесто за палачинки и да творите шедьоври - и ние самите не го можем.

 

Но ще ви научим как се правят тези палачинки от снимката, които, признайте си, също са супер красиви и ефектни. 

 

Тези палачинки се наричат "паяжини" или "дантели", защото изглеждат точно така. 

 

Най-хубавото е, че за тях не ви се налага да използвате специален уред или да имате кой знае какви умения. Ще ви покажем един малък трик, с който можете да си ги направите. 

 

Първо, разбира се, ви трябва тесто за палачинки. Сигурни сме, че си имате любима рецепта за палачинки. Ако нямате, опитайте тази Класическа рецепта за палачинки.

 

Ще ви предложим и още една рецепта за палачинки:

 

- 2 ч.ч. брашно

- 1 ч.ч. вода

- 1 ч.ч. кокосово мляко

- 2 яйца

- 1 ч.л. сол

- 1 ч.л. куркума 

 

38238

кадри - youtube.com

 

След като направите тестото, идва по-интересната част - оформянето на палачинките. Няма да правим обикновени кръгли палачинки, които да се мажат със сладко, а ще направим едни дантелени палачинки, които по-скоро могат да се топнат в нещо, отколкото да се намажат. 

 

Как ще направим тези палачинки? Чували сте, най-вероятно, онзи трик за лесно изсипване на палачинки с помощта на шише

 

Тук също ще използваме шише. Трябва ви много остър нож, с който да направите три малки дупки на капачката на шишето. Напълнете сместа за палачинки в шишето и затворете с надупчената капачка. 

 

 

кадри - youtube.com


Както с обикновените палачинки, преди всяка трябва да намазним тигана по избор - олио, масло, кокосово масло...

 

И след това започваме като деца да цапаме тигана със сместа. Докато се получи нещо такова...

 

 

Тъй като палачинката е тънка, не се налага да я обръщате. След като промени цвета си, може да я вадите. За да получите тези красиви ролца, трябва да сгънете леко от двете страни и след това да навиете на руло. 

 

Традиционно тези палачинки се сервират със солени ястия като яхнии, в които да се топкат въпросните палачинки.

 

Вие можете да сервирате и със сладки топинги. Например купички с шоколад, мед и сладко, в което да се топят палачинките. Вкусотия! 

 

Вижте как точно се правят :)

 

Рейтинг: 4 / 5 , 273 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!