Нарежете и обелете прасковите от компота. Наредете ги във форма за кекс. Накиснете единия желатин в малко вода да набъбне, после го разтопете на водна баня и го смесете със сока от компота (около 400 мл). Една трета от него оцветете с оранжева боя и изсипете върху прасковите.
Сложете във фризера да стегне за 15 минути. Другата част оцветете с червена боя, изсипете върху оранжевия слой и пак сложете във фризера да стяга. През това време накиснете и другия желатин и разтопете на водна баня.
Разбийте сметаната с пудрата захар, добавете млякото и разтопения желатин. Разбъркайте хубаво и изсипете върху червената смес, загладете добре и върнете отново във фризера, до пълно стягане на десерта.
Преди обръщане в чинията, топнете формата за кратко в съд с гореща вода, за по-лесно отлепяне.