Замесваме си меко тесто за галушките от около половин килограм брашно и щипка сол, което пресяваме. Постепенно наливаме хладка вода - около 300 мл. Замесваме и оставяме да почине около 30 минути.
Предварително оставяме вода да заври.
След като сме си омесили тестото, започваме да късаме малки парченца с пръсти и да ги пускаме във врящата вода.
Отделно счупваме 2-3 яйца във врящата вода.
След като тестото е сварено и яйцата са се забулили, отцеждаме с решетъчна лъжица и слагаме в глинено гювече.
Правим си смес от киселото мляко и счукания чесън и заливаме галушките и яйцата.
В тиган запържваме олио с 1 с.л червен пипер и изливаме върху гювечето с галушките и чесновия сос.
Накрая поръсваме с чубрица.