Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Заек по ловджийски

8
Заек по ловджийски
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маринованият заек (с тази марината) се почиства от ципите и сухожилията, подсушава се и се нарязва на парчета, които се изпържват до зачервяване в загрята мазнина.

  • 2

    В същата мазнина се задушават дребно нарязаният лук, нарязаните на кубчета моркови и целина. След това се прибавят и запържват брашното и доматеното пюре.

  • 3

    Задушеният зеленчук се залива с виното и малко вода и се кипва. Тогава се прибавят нарязаните на ивички сланина и гъби, сотираните лукчета, обеленият и нарязан на тънки филийки лимон и подправките.

  • 4

    С тази смес се залива запърженото месо. Ястието се похлупва плътно с капак  и се задушава на слаб огън 2-3 часа.

  • 5

    Сервира се горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
Silviq Milenova
27.01.2014 | 15:25
вкусно изглежда.
7
тихомира илиева
13.08.2013 | 14:19
Вкусно ще е.
6
kalinka kalinkova
13.08.2013 | 09:00
Ще си запиша рецептата.
5
zvetanka ivanova
12.08.2013 | 09:54
Изглежда много апетитно.
4
elena atanasova
12.08.2013 | 09:00
Ще пробвам тази рецепта за заек.
3
stefaniika koleva
09.08.2013 | 20:24
Отговор на коментар #1 от Аламинут:
Трябва да се пробва.
2
stefaniika koleva
09.08.2013 | 20:24
Много вкусно изглежда.
1
Аламинут
09.08.2013 | 18:19
Супер ще е :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D