Измийте боба и го накиснете за една нощ в студена вода.
Нарежете лука на кубчета, а чесъна - на ситно.
Измийте доматите, обелете ги и ги накьлцайте на парченца.
Прибавете към водата с боба половината лук и го кипнете.
Пуснете кубчето бульон и дафиновия лист и варете 1 час.
Сгорещете в тиган олиото и запържете до прозрачност останалия лук.
Добавете доматите и чесъна и гответе 5-6 минути.
Поръсете с мащерката, черен пипер и сол на вкус.
Налейте бялото вино и гответе още 5-6 минути.
Сгорещете фурната до 220 С. Разбъркайте сварения боб сьс соса. Изсипете всичко в огнеупорен сьд.
Поръсете с кашкавала и сложете ястието да се пече 10-12 минути вьв фурната.