Сложете каймата в голяма купа. Добавете ½ ч.л. сол, ½ ч.л. пипер, червения пипер, щипка лют пипер, соса Табаско, соса Уорчестър и кетчупа. Разбъркайте добре и направете каймата на кюфтета. Сложете в хладилник.
За сместа с цвекло: използвайте блендер, за да пасирате свареното цвекло (може и от буркан), балсамикото, ¼ ч.л. сол, ¼ ч.л. пипер, маслините, каперсите и магданоза. Сложете настрана.
Загрейте зехтина в тиган. Извадете кюфтетата от хладилника и ги сложете в тигана. Оставете месото да се запече за по 5 минути от всяка страна.
Нарежете доматите и нагрейте хлебчетата. На всяко хлебче разпределете богато от сместта с цвекло. Наредете лист от айсберга, резен домат и накрая кюфтето.