Сложете пастата в 3 литра вряща подсолена вода. Добавете олиото. Обелете и счукайте чесъна. Сложете го при пастата и я варете 8-10 минути, като разбърквате от време на време.
Извадете пастата, залейте я обилно със студена вода и я отцедете.
Почистете, измийте пресния лук и го нарежете на ситно. Измийте гъбите и ги нарежете.
Разбийте маслото и го смесете с магданоза и сол на вкус.
Запържете в тенджера лука в 50 г масло, добавете гъбите и ги пържете 10-15 минути.
Прибавете пастата и подправете със сол и пипер. Сложете останалите 25 г масло, разбъркайте леко пастата и веднага я сервирайте.
Припомнете си Перфектната паста. А тук намерете още кулинарни вдъхновения.