*Рецептата е участник в конкурса "Рецепти с кайма".
Патладжаните и тиквичките се нарязват по дължина, посоляват се и се оставят да си пуснат водата. Подсушават се, намазват се с мазнина и се запичат на грил-тиган или скара от двете страни.
Морковите и лукът се нарязват на дребно и се задушават в 2 с.л. олио. Чушките също се нарязват и се добавят в тигана. При тях се слага и каймата.
Накрая в тигана се добавя ориза и пасирания домат (може да замените с 2 с.л. доматено пюре). След като и оризът леко се запържи, се слага 1 ч.ч. вода и се оставя на бавен огън, докато водата изври. Добавят се подправки - сол, черен пипер, червен пипер.
По стените на правоъгълна форма (форма за терин) се нареждат тиквичките и патладжаните, така че крайчетата им да стърчат. Вътре се изсипва плънката и се завива с стърчащите краища.
Пече се до готовност, около 35 минути. След това се обръща в подходящ съд и се сервира.