Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина за кратко.
Морковите, картофите, тиквичката и целината се обелват и се нарязват на кубчета.
Броколито се накъсва на малки розички.
Зеленчуците се слагат при чесъна и лука, разбъркват се и се налива гореща вода, колкото да ги покрие.
Овкусява се с мащерката, сол и пипер на вкус.
Оставя се да ври на умерен огън, до омекване на зеленчуците.
След това се пасират и се сипва горещото мляко.
Супата се връща на котлона за още 5 минути.
Крутоните се приготвят, като се нарежат на кубчета 2 филийки хляб (черен или бял) и се запържат в тиган, където предварително сте разтопили 10 г краве масло с 20 г сирене Пармезан.