Зелката се нарязва на ситни парченца и се задушава с няколко лъжици мазнина на слаб огън до изпаряване на сока, който зелето пуска, около 10 минути. Оставя се да се охлади.
Междувременно маята се разтваря в малко топла вода със захарта и се оставя да шупне.
В брашното се прави кладенче, слага се маята, една-две лъжици мазнина и 400 гр.топла вода.
Замесва се тесто,което разделяме на десет топки, 2 по-големи от тях.
Намазват се с мазнина и се оставят за около 20 минути да втасат.
Тавата се маже с мазнина. Разточва се едната от по-големите кори и се слага в тавата така, че да излиза от нея.
Мажем с мазнина. Слагаме разточена една от малките кори. Мажем с мазнина и слагаме зелето.
Една върху друга редим следващите разточени кори като мажем с мазнина всяка една. Режем на парчета и завиваме краищата на голямата отстрани.
Отгоре завиваме с втората по-голяма кора и печем в загрята фурна на 180 градуса по причервяване за около 20 минути. Образува се много хрупкава коричка.
Прекрасно за споделяне със семейството и гости в зимен ден!