Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Знаете ли как се борави правилно с мелничката за пипер?

по статията работи: | 22 януари 2016 Прочитания: 925
+видео
Знаете ли как се борави правилно с мелничката за пипер?
Източник: Youtube

Черният пипер е просто неразделна част от почти всяко ястие, заедно със солта, разбира се. Вървят ръка за ръка във всяко солено ястие.

 

Най-добре е да използваме прясно стрит черен пипер. За целта почти всяка домакиня се е снабдила с мелничка за пипер.

 

Но знаем ли, че има малка тънкост в употребата й, която може да ни помогне в готвенето.

 

Първо нека кажем за тези, които все още не започнали да я употребяват в домакиннството си, как действа.

 

В най-долната й част се намира стритият вече пипер. В средната са целите зрънца пипер, а в най-горната част на мелничката е мястото, където пълним пипера.

 

Тази дейност невинаги ни се получава, защото малките зрънца бягат толкова лесно от ръцете ни, пръсват се по масата, започваме да ги събираме и така пълненето на мелничката малко по малко започва да ни дразни. Затова е добра идея да извършваме тази дейност с помощта на фунийка или малка каничка за сос. Така няма опасност да пръснем зрънцата от пликчето с пипер.

 

31214

wikimedia.org 

 

Следва да уточним големината на вече смлените зърна. С металното топче на върха на мелничката можем да регулираме колко едро да бъдат смлени зрънцата пипер. Колкото по-затегнато е въпросното топче, толкова по-ситно се смилат зрънцата пипер.

 

Това е важно за онези, които не обичат да им хрускат зърната пипер, а просто да усещат вкуса и армата му.

 

За да ви стане по-ясно, прилагаме и едно кратко видео за повече нагледност.   

 

Рейтинг: 4 / 5 , 256 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !