Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Знаете ли, че ферментиралите храни са супер полезни?

по статията работи: | 30 май 2014 Прочитания: 2348 1
Хапват ги по цял свят, под една или друга форма
Знаете ли, че ферментиралите храни са супер полезни?
Източник: Thinkstock/Guliver

Все повече и повече започва да се говори за здравословните привилегии на ферментиралите храни.

 

Те са изключително полезни за храносмилателните процеси и запазването на хранителните вещества в храната.

 

Може и да имат малко силна миризма, която не се нрави на всеки, но сами ще се убедите, че не бива да се пренебрегват ферментиралите храни. Изберете тези, които допадат най-много на вкуса ви, и ги хапвайте колкото може по-честичко.

 

Разказвали сме ви за много от тях. Разбира се, някои от тези в нашия списък не се срещат на пазара у нас, но с тази статия целим да обогатим знанието за ферментиралите храни по цял свят.

 

Кои хранителни продукти наистина съдържат пробиотици?

 

Ние си имаме вкусните и полезни кисело мляко и туршии, но вижте какви ферментирали храни похапват по света.

 

През зимния период е много важно да се хапва кисело зеле. Освен със свинското месце, може да се сложи и в хот-дога, например, или който и да е друг сандвич.

 

Кефирът е подобен на кисело мляко, но е повече като напитка. Много удобна алтернатива за хората с непоносимост към лактоза. Понякога се предлага и в различни вкусове, което разнообразява избора.

 

Ако имате достъп до кимчи (китайкса туршия), то можете да я слагате на всяка рецепта, в която ползвате кисело зеле.

 

Комбуча – напитка, пълна с полезни бактерии, които помагат за храносмилателните процеси и чревната функция.

 

Мисо – определено една много любопитна японска ферментирала подправка. За която се смята, че дори може да лекува радиация.

 

Кисели краставички се хапват на много места в Европа. Те не съдържат калории, имат наситен вкус и са много подходящи за хапване по време на диета.

 

Съществува и една версия на киселото мляко, но от кокос. Знаем, че кокосът (във всичките му форми) е много полезен. Кокосовото мляко също може да се подкисели. Отново много добра алтернатива за хора с установена непоносимост към традиционните млечни продукти.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 340 гласa
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Silviq Milenova
31.05.2014 | 15:30
кисели краставички са класика ;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!