Ясно е, че най-добре да използваме продуктите в естествените им състояния. Такъв е и случаят с ванилията. Най-добре е да използваме шушулка ванилия, вместо тази на прах или есенцията.
Знаем, че те далеч не са най-естественото, което можем да сложим в десерта си. Да, струват неколкократно повече от есенцията (за прахчетата не може да става и дума), но все пак ароматът, който дава шушулката не може да се сравнява.
Е, не правим всеки ден десерти, затова можем от време на време да си позволим и въпросната шушулка. Но трябва да знаем и как да я използваме по най-оптималния начин.
Когато избирате шушулка ванилия, опитайте се да я усетите през опаковката. Трябва да е по-плътна, а не да създава усещане за изсъхнала шушулка.
Съхранявайте ванилията на стайна температура, на място, където няма пряка слънчева светлина. След като отворите пакета с шушулките, тогава приберете останалите в плик с цип, като премахнете въздуха максимално.
Съдържанието от една ванилова шушулка се равнява на около 3 ч.л. есенция ванилия. Не се притеснявайте да сложите цялата шушулка, въпреки че в рецептата пише 1 ч.л. Есенция. Така рецептата ви ще има страхотен аромат. А все пак, ако не искате да се натрапва ванилията, винаги можете да сложите останалата ванилия топлото мляко на децата.
И на финала, нека ви покажем няколко вкусни приложения на шушулката ванилия.