Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Избор, съхранение и употреба на ванилия

по статията работи: | 11 април 2016 Прочитания: 949
По правилния начин
Избор, съхранение и употреба на ванилия
Източник: youtube.com/wikipedia.org

Ясно е, че най-добре да използваме продуктите в естествените им състояния. Такъв е и случаят с ванилията. Най-добре е да използваме шушулка ванилия, вместо тази на прах или есенцията.

 

Знаем, че те далеч не са най-естественото, което можем да сложим в десерта си. Да, струват неколкократно повече от есенцията (за прахчетата не може да става и дума), но все пак ароматът, който дава шушулката не може да се сравнява.

 

Е, не правим всеки ден десерти, затова можем от време на време да си позволим и въпросната шушулка. Но трябва да знаем и как да я използваме по най-оптималния начин.

 

Когато избирате шушулка ванилия, опитайте се да я усетите през опаковката. Трябва да е по-плътна, а не да създава усещане за изсъхнала шушулка.

 

Съхранявайте ванилията на стайна температура, на място, където няма пряка слънчева светлина. След като отворите пакета с шушулките, тогава приберете останалите в плик с цип, като премахнете въздуха максимално.

 

 

Съдържанието от една ванилова шушулка се равнява на около 3 ч.л. есенция ванилия. Не се притеснявайте да сложите цялата шушулка, въпреки че в рецептата пише 1 ч.л. Есенция. Така рецептата ви ще има страхотен аромат. А все пак, ако не искате да се натрапва ванилията, винаги можете да сложите останалата ванилия топлото мляко на децата.

 

И на финала, нека ви покажем няколко вкусни приложения на шушулката ванилия.

 

парфе със сок от вишни

 

торта брюле

 

бутерки с крем

 

лесен милфьой

 

Рейтинг: 4 / 5 , 273 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!