След, или редом с, пържените картофки, пицата е сред най-любимите световни изкушения.
За да си майстор в нейното приготвяне, далеч не ти е необходимо да си минал обучение при някой италиански пицар.
Истината е, че веднъж овладееш ли рецептата за идеалното италианско тесто, пицата ще става все по-добра с всеки изминал път.
Да не споменаваме, че с плънката винаги може да се експериментира.
Така тестеното изделие се превръща в платно за креативност и артистична изява.
А и в чудесна възможност да се включват сезонни зеленчуци в приготвянето на пица.
Веднъж измислили каква ще бъде "окраската" й, време е да я изпечете! След изпичането пък трябва да я нарежете на определен брой парчета, в зависимост от броя гладници.
Сигурно се питате какви са тези въвеждащи слова на тема "пица"...
Ами, все някак трябва да ви обясним необяснимите (или пък гениални?) дизайнерски джаджи, чиято цел е максимално да помагат на майстор-пицаря.
И да заемат място в кухнята му!
Започваме с една специална микровълнова фурна, която си има "шкафче", специално предназначено за печене на пица. Марката е Sheffield.
Ако тази... приставка към микровълновата ви се е сторила странна, обърнете внимание на следното: тиган за гриловане на пица! С незалепващо покритие е. Бихте ли го пробвали?
Веднъж изпекли италианския плосък хляб с плънка, време е да го нарежете. Можете да си изберете измежду следните "резци":