Сварете спагетите, но по-малко от указаното на опаковката - не трябва да се разваряват.
В тиган загрейте маслото, добавете наситнените лук, чушка и гъби. Сотирайте няколко минути. После добавете царевицата и гответе още 1-2 минути. Овкусете със сол и пипер и свалете от котлона.
След като сместа малко изстине, добавете настъргания кашкавал.
В малка купичка размесете водата и брашното, за да стане гъста каша.
* Използвайте пресен тостерен (квадратен) хляб. Разточете филийките възможно най-тънко.
В единия край на всяка филийка сложете по малко от сместа и завийте внимателно на руло. За да залепне рулото, намажете от брашнената каша с пръст по края и притиснете.
Топейки пръста си в брашнената каша, притискайте и двата края на рулото, след като го завиете, за да не се разпадне.
Около всяко ролце навийте спагети. Пържете в силно загрято олио до златисто. Накрая набучете дървени пръчки, за да заприличат на близалки.