Нарежете бекона на лентички и го запържете на средна температура в голям тиган. Трябва да покафенее приятно и от двете страни, затова го обръщайте.
Когато е готов, го махнете от тигана, но не хвърляйте мазнината.
В същия тиган и мазнина разтопете маслото. Счукайте яйцата, като внимавате да не нараните жълтъците.
Сложете измитите и нарязани домати, гъби и филийки хляб. Пържете внимателно, като разбърквате гъбите и доматите от време на време.
Макар и в един тиган, продуктите не трябва да се докосват. Затова е важно той да е голям и с добро покритие.
Филийките трябва да се обърнат, да се запекат и от двете страни.
Когато белтъците се втвърдят достатъчно, закусната е готова. Разделете я на две и сервирайте в предварително затоплени широки чинии.
Да ви е сладко! :)
Пояснение: Към рецептата може да се добавят наденички и бобена салата, но аз я намирам достатъчно хранителна и без тях.