Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кавърма по копривщенски

9
Кавърма по копривщенски
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пилешкото филе се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на кръгчета и се размесва с пръсти за да се отделят лучните кръгчета. Чесънът се нарязва на ситно.

  • 2

    В дълбок тиган се загрява олиото и се запържват лука и чесъна. Добавя се пилешкото месо и се запържва от всяка страна. Овкусява се със сол и черен пипер.

  • 3

    Гъбите се нарязват на филийки и се добавят в тигана, заедно с почистените и нарязани печени чушки.

  • 4

    Когато месото се запържи се добавя доматеното пюре, разтворено в 100 мл вода и червеното вино. Овкусява се с кимион и чубрица.

  • 5

    Сместа се разпределя в керамични гювечета и се пече за 10 - 15 минути в предварително загрята фурна. Малко преди да се извадят им се чуква по едно яйце.

Подобни рецепти от форума
Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
poli asenova
09.09.2013 | 10:15
Това ястие ще е много вкусно.
8
Отговор на коментар #5 от ива:
Аз също,но я приготвям по-различно.
7
Хареса ми идеята,утре ще се развъртя в кухнята:)
6
ива
05.09.2013 | 17:35
Отговор на коментар #2 от Надя:
С повече винце!:)
5
ива
05.09.2013 | 17:30
Обожавам пилешка кавърма!
4
ruslana
04.09.2013 | 16:03
Прекрасна рецепта, поздравления! :)
3
Надя
04.09.2013 | 14:19
Отговор на коментар #1 от Женя:
О,да,струва си да се опита.
2
Надя
04.09.2013 | 14:18
Мисля да махна яйгата,иначе много ми хареса рецептата.
1
Женя
04.09.2013 | 13:43
Страхотна ще се получи тази кавърмичка:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !