Бананите несъмнено са един от най-любимите ни плодове.
Засищащи са и са чудесни за следобедна закуска или за добавяне в смутита и шейкове.
Бананите са и супер полезни - богати са на витамини Е и С, както и на минерали - калий, калций, желязо и фосфор.
Дават много енергия и полезни вещества на цялото тяло.
Имат само един минус - много бързо почерняват.
Накои хора нямат проблем с това и си ядат бананите дори когато не са за гледане :)
Но има и такива (като мен), които не обичат твърде узрелите банани и определено не обичат да хапват кафяви банани.
Знаете ли обаче, че има един елементарно лесен трик, с който можем да вдъхнем нов живот на кафявите банани.
Трябват ви само ориз и сешоар. Не, не се шегуваме :)
Какво трябва да направите, за да преобразите банана ето така?
Сложете кафявия банан в плик, пълен с ориз. Опитайте се да покриете добре банана. И оставете така за 1 час.
След един час бананът не се е променил особено на външен вид, но целта на ориза е да извлече влагата от него.
Идва ред и на сешоара. След като извадите банана от пликчето, трябва да го продухате със сешоара.
Използвайте средната функция на сешоара, за да не прегрее банана.
Ако нямате такава функция, а имате само една скорост на миксера, просто от време на време натискайте копчето за охлаждане. И гледайте как се получава магията.
Не забравяйте какво показват кафявите петна по кората на бананите.
Вижте и нагледно как се получава.