Когато бюджетът е ограничен, някои от нас са склонни да спестят от храна, отколкото да се лишат от някое удоволствие.
Или пък просто не искате да си приготвяте скъпи гозби с редки съставки, за които да е нужно дълго и изморително обикаляне.
За такива случаи ние сме подбрали някои манджички, които не изискват дълбоки джобове за приготвянето си. Ето ги и тях.
Рецептата е дело на една от редовните ни потребителки Даниела Борисова. Основната съставка в ястието е ориюът, който е сравнително евтин. А като прибавите към него моркови, чушки, нека има зелена и червена за цвят, малко праз лук и ястието става чудесно. Точно за 50 минути и сте готови.
Тъй като бобът напоследък отбелязва ръст в цената на крайния продукт, който ние купуваме от магазините, ви предлагаме да си приготвите крем супа от леща. Ако искате да е по-атрактивна, изберете червена. Прибавете подходящите подправки и зеленчуци, може да замените някои по ваш вкус. Прекрасна рецепта, предложена от Мариета Рачева. И нещо важно – готови сте за по-малко от час.
Рьощи – швейцарско картофено кюфте
Картофите са зеленчук, който българинът цени високо и мноно обича. А да не споменаваме прекрасния вкус на истинските самоковски картофки. Е, предлагаме ви да опиатате швейцарския варинат на картофено кюфте. Необходими са ви само картофи, масло, сол и черен пипер и олио за пържене. Научете повече за традиционното кюфте рьощи.
Ако идеята за пържено не ви допада, опитайте и някоя от следните рецепти с картофи:
Печените картофки на Джйми Оливър, приготвени от нашата вярна читателка Сия Рибагина. Дресингът се прибавя към почти изпечени картофи и се слагат обратно във фурната заедно с него. Вкусна и малко по-различна рецепта, признаваме си.
Пататник, класическа рецепта, предложена от Русиана Михайлова. Кромид лук, яйца, малко подправки, няма как да сбъркате. само 30 минути ви "делят" от вечерята.