Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да обелим правилно джинджифил

по статията работи: | 12 октомври 2015 Прочитания: 3970
Трик, за който не сте се сетили досега
Как да обелим правилно джинджифил
Източник: Уикипедия

Ползвате ли често джинджифил? Ако не, задължително започнете!

 

Ако вече сте се убедили колко много променя вкуса на ястията (в положителна насока), те най-вероятно го ползвате доста.

 

И разбира се, няма нужда да уточняваме, че ако искаме да се насладим на истинския вкус и аромат на джинджифила, трябва да си купим пресен джинджифил.

 

Защо трябва да предпочитаме пресния джинджифил?

 

От една страна, имаме фактът, че пресният джинджифил носи един специфичен за него леко остър, парлив вкус, който подправката в пакетче няма.

 

От друга (което е доста по-важно), джинджифилът е супер полезен. Но за да усвоим полезните вещества в него, задължително трябва да го ползваме пресен, както и с повечето продукти, от които искаме да си набавим полезни вещества.

 

Припомнете си 6 полезни употреби на джинджифила

 

И сега да преминем по същество. След като най-накрая сте се престрашили да си купите пресен джинджифил, се прибирате вкъщи със странния корен джинджифил и се чудите откъде да го подхванете. 

 

Първо, да уточним, че ако ще го ползвате като подправка към ястие, ви трябва не повече от парче, голямо колкото горната част на палеца ви. 

 

Джинджифилът трябва да се обели и ви съветваме да не белите повече, отколкото ще използвате.

 

Така, стигаме до важния въпрос как да обелим въпросния супер странен на форма пресен корен джинджифил.

 

Най-логичното е да вземете белачка или малко ножче, нали така? Да, ама не. 

 

34274

wikipedia.org



Има едно нещо в кухнята, което ще свърши много по-добра работа от ножа или белачката в борбата с джинджифила.

 

И това е малката чаена лъжичка! Защо ли? Заради формата й много по-лесно ще минавате по неравната повърхност на корена джинджифил.

 

34273

youtube.com

 

Не че с ножа няма да обелите джинджифила, просто ще похабите голяма част от него.

 

Докато с лъжицата наистина ще махнете само кората на джинджифила. Супер удобно е!

 

Вижте го нагледно колко лесно става. 

 

 

 

 

 

И ако се чудите какво да правите с останалия джинджифил, вижте как правилно да го съхранявате, за да е свеж възможно най-дълго време. 

Рейтинг: 4 / 5 , 253 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...