Чесънът е супер полезен и трябва да го консумираме всекидневно и в големи количества.
С някои ястия определено си върви хапване на повечко чесън - дроб сърма, шкембе чорба например.
И какво правим, когато се налага да обелим повече от 2-3 скилидки.
Определено не е от най-лесните и приятни занимания.
Но затова сме тук, да ви дадем съвети, с които да преодолеем трудностите в кухнята.
Та така, как да обелим голямо количество чесън за секунди?
Трябва ви само най-обикновен буркан. Сложете в него главата чесън, затворете го и разтръскайте силно. Така ще се отделят скилидките. После отворете и махнете най-голямата люспа. Сложете отделните скилидки в буркана отново и разтръскайте добре.
Когато ги изсипете, ще видите, че люспичките са се отделили идеално, а скилидките са обелени за 0 време.
Първото разтръскване, при което се отделят скилидките, трябва да е по-силно. Ако нямате нужната сила, предварително отделете скилидките.
И преди сме ви показвали трик за белене на чесън, който е подобен на този. Но при него чесънът се слага в две купи, което би могло да представлява трудност - купите трябва да са метални, с еднаква големина и определено могат да се разместят, докато се разтръскват и да ни създадат голяма бъркотия.
Вече няма да се притеснявате, когато има да се бели много чесън. Пък и дори да са само няколко скилидки, защо да се мъчим.
Можете дори да дадете на детето да го направи - със сигурност ще му е забавно, а ще може и да помогне в готвенето.
Задължително погледнете дали не попадате в някоя от тези категории хора, които не бива да консумират чесън!