Фенове ли сте на домашно отгледаните продукти? А искало ли ви се е си откъснете собствена марулка или пресен лук? Е, лесно е, дори ако не разполагате с двор, в който да си направите градинка. Ако имате голяма тераса, ще свърши работа.
Марули
Режем долната част на марулите, преди да преминем към каквато и да е обработка след това. Но именно тази част, която отива в кофата, може да ни свърши работа. Това е коренът, от който ще си покълнем нова марулка. Сложете "пънчето" във вода, и изчакайте няколко седмици. След това ще се радвате на новите зелени листа на марулата. Ако пък марулата няма изразено пънче и корени, тогава просто сложете няколко листа във вода. И от тях след известно време ще се покажат нови корени. Лесно е!
youtube.com
*Същият този метод работи и с бяло зеле.
А сега вижте как можете да си покълнете чесън, моркови и босилек
Може да започнете с няколко буркана, след това нещата прерастват в няколко сандъчета на балкона, докато не се озовете в новата ви зеленчукова градинка. Какво по-хубаво от това да се храним с домашно отгледани зеленчуци.
Джинджифил
Сам по себе си той е корен. Накиснете джинджифила във вода за една нощ. Засадете в саксия на няколко сантиметра дълбочина, като сложите корена легнал. Почвата трябва да е добре напоена. След 2 седмици вече ще са налице първите резултати.
Джинджифилът е добра инвестиция, тъй като се харчи значително по-бавно, наситения му вкус.
Предлагаме да видите следното видео, за да ви стане напълно ясно как става магията.