Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да отгледаме марули и джинджифил в домашни условия

по статията работи: | 17 март 2016 Прочитания: 1470
Наистина е лесно
Как да отгледаме марули и джинджифил в домашни условия
Източник: youtube.com

Фенове ли сте на домашно отгледаните продукти? А искало ли ви се е си откъснете собствена марулка или пресен лук? Е, лесно е, дори ако не разполагате с двор, в който да си направите градинка. Ако имате голяма тераса, ще свърши работа.

 

Марули

 

Режем долната част на марулите, преди да преминем към каквато и да е обработка след това. Но именно тази част, която отива в кофата, може да ни свърши работа. Това е коренът, от който ще си покълнем нова марулка. Сложете "пънчето" във вода, и изчакайте няколко седмици. След това ще се радвате на новите зелени листа на марулата. Ако пък марулата няма изразено пънче и корени, тогава просто сложете няколко листа във вода. И от тях след известно време ще се покажат нови корени. Лесно е!

 

35201youtube.com

 

*Същият този метод работи и с бяло зеле.

 

А сега вижте как можете да си покълнете чесън, моркови и босилек

 

Може да започнете с няколко буркана, след това нещата прерастват в няколко сандъчета на балкона, докато не се озовете в новата ви зеленчукова градинка. Какво по-хубаво от това да се храним с домашно отгледани зеленчуци.

 

Джинджифил

 

Сам по себе си той е корен. Накиснете джинджифила във вода за една нощ. Засадете в саксия на няколко сантиметра дълбочина, като сложите корена легнал. Почвата трябва да е добре напоена. След 2 седмици вече ще са налице първите резултати.

 

Джинджифилът е добра инвестиция, тъй като се харчи значително по-бавно, наситения му вкус. 

 

Предлагаме да видите следното видео, за да ви стане напълно ясно как става магията.

 

 


Рейтинг: 4 / 5 , 207 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...