Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да сготвим картофи

по статията работи: | 22 януари 2014 Прочитания: 8838
Няколко от любимите ни рецепти с картофи
Как да сготвим картофи
Източник: Thinkstock/ Guliver

Картофите са храна, която почти непрекъснато присъства на трапезата на българина, под една или друга форма.

 

Невероятно е по колко различни начини можем да приготвим картофи. Помислете само в колко разнообразни форми може да присъстват варените картофи в едно ястие.

 

Пюрето може да добие най- различна форма, като го комбинираме с други продукти.

 

Разгледайте нашите предложения за рецепти с картофки.


Зеленчуково предястие

 

В него има майонеза, моркови, патладжани, топено сирене, лук и подправки. Картофеното пюре прави предястието по-плътно, а кремообразната текстура позволява да се оформи красив ринг. Небходими са само 30 минути и предястието ви е готово. Рецептата е дело на Петя Славчева, а на нас определено доста ни се хапва от него.


Пица с картофи

 

 20233

 Снимка: Thinkstock/Guliver

 

Кой казва, че хляб и картофи не се комбинира. Рецептата за пица с картофи е доста известна и не бива да ви учудва. Картофките са част от плънката на пицата, но са предварително мариновани. Става наистина супер. А какво е пицата без няколко парчета сирене моцарела. Да сложим и от нея и ето я нашата вкусна пица.


Картофени саралии

 

Сия Рибагина е наша редовна читателка, която често ни радва с вкусните си сиропирани специалитети. Признаваме й уменията. Интересното в тази рецепта е, че в плънката участват и днешните ни главни заподозрени – картофките. Сигурни сме, че е много вкусно, тъй като се доверяваме на Сия.


Картофени кнедли с крутони


20234

Снимка: Thinkstock/Guliver

 

Рецептата е част от чешката кухня. Няма да смесваме сладко и солено, ако това ви мина през ума. Но ще сложим малко индийско орехче, за да е по-интересна рецептата. Картофки, масло, крутони, скрити в кнедлите – различно, вкусно и готово за 45 минути.

 

Продължаваме да ви изненадваме с интересните превъплъщения на картофите. Предлагаме ви още една рецепта на Сия Рибагина.


Картофен кекс

 

Сия е способна да направи почти всичко във форма за кекс и то ще изглежда много добре. Смачканите картофи служат за блат, разположени са по стените на формата, а вътре скривате морков, яйце, кайма и лук. Опитайте тази рецепта. Трябва ви само 1 час за приготвянето й.


Картофена запеканка с майонеза

 

20235

 Снимка: Светла Иванова


 

Вероятно се дължи на думата "запеканка", но това ястие наистина звучи и зиглежда апетитно. Ако не се притеснявате от майонезата, опитайте вкуса му. Трябват ви около 50 минути. А комбинацията на картофи, мляко, салам, чушки, сирене и майонеза е изпитана. Няма да съжалявате.

 

Тъй като има най-различни рецепти с картофи и не можем да ги обхванем в една статия, вижте и останалите картофени вкусотии.

Рейтинг: 4 / 5 , 246 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...