Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да си изсушим банани

по статията работи: | 25 януари 2016 Прочитания: 1245
Лесно и вкусно
Как да си изсушим банани
Източник: Wikimedia Commons

Ако обичате сушени плодове, то най-вероятно сте фенове и на сушените банани.

 

Те придават страхотен вкус на мюслито, разнообразяват десертите и са чудесни просто за похапване между основните хранения.

 

Винаги предпочитаме пресните плодове, но понякога може да разнообразим и със сушени.

 

Хубавото е, че сушените банани запазват полезните вещества на банана и със сигурност са по-добрият избор от вафли и шоколади, когато ни се хапва нещо сладко.

 

Както всяко нещо, така и сушени банани можем да си направим сами в домашни условия. 

 

Така ще сме сигурни, че не са обработвани допълнително, а и ще ни излезнат по-евтини, отколкото купените.

 

Ще се изненадате колко лесно се приготвят сушените банани. 

 

Просто трябва да ги обелите, да отстраните загнилите части и да нарежете на тънки парченца.

 

После наредете паренцата банан в тава върху хартия за печене и сложете във фурната.

 

Бананите трябва да се сушат на 30 С, а времето за сушене е около 4 часа. Печенето зависи от това, колко са узрели бананите, затова трябва да се проверяват. Може да отнеме и 6 часа. За този период те ще загубят 20% от влажността си.

 

Вижте колко точно трябва да се сушат различните плодове, когато се сушат на фурна.

Съхранявайте бананите в найлонови пликчета, но ги приберете чак след като изстинат.

 

Можете да си приготвите няколко такива, които да държите в чантата си, в офиса, на бюрото - да имате винаги подръка, когато ви се яде нещо сладко. Ако около вас има здравословен десерт, ще залъжете с него глада за сладко. В противен случай е възможно да се изкушите и да посегнете към нещо нездравословно.

 

От сушените банани задължително прибавете в мюслито си - така ще го направите много по-вкусно.

 

Бананите, както и всички други плодове, могат да се сушат и на слънце. Отново се нареждат на парченца и се редят на вестник. Покриват се с марля или тензух. Обръщат се периодично. Готови са, когато по повърхността им се образува бял прах.

 

Сушените банани са изключително богати на витамин А, магнезий и калий. Съдържат аминокиселини в голямо количество.

 

Могат да бъдат добавяни в различни десерти - кексове, бисквитки, мъфини - придават чудесен вкус и текстура.  

 

Вижте защо е по-добре да си изсушим плодове вкъщи, отколкото да ги купуваме от магазина. 

 

37569

wikipedia.org

Рейтинг: 4 / 5 , 339 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...