Помните ли вкуса на захаросаните лимонови резени, които хапвахме като деца? Имаме една рецепта, с която да си припомните този любим детски вкус.
Захаросаните лимонови резени, които ще ви споделим, са идеални за украса на различни десерти (торти, кейкове, кремове).
Необходими продукти:
1 ч.ч. едра захар
2 лимона, нарязани на много тънки резени
2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Добавете захарта към водата в голям тиган, на средна температура. Ако използвате голям тиган с хубаво дъно, ще можете да подредите лимоните на един слой.
Изчакайте захарта да се разтвори и кипнете. Намалете температурата. По дъното на тигана подредете половината лимони. Обръщайте ги от време на време, за да сте сигурни, че ще се захаросат равномерно.
Оставете така за 8 минути, докато лимоните станат прозрачни. С помощта на щипка, извадете и подредете върху готварска хартия. Повторете процедурата с останалото количество.
Можете да направите същото с портокал.