Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да си направим шоколад за моделиране?

по статията работи: | 29 януари 2016 Прочитания: 2994
Толкова красиви неща можем да сътворим с него
Как да си направим шоколад за моделиране?
Източник: Youtube

Обожаваме десертите - просто не можем без тях!

 

Но още повече обожаваме красиво декорираните десерти, които просто сърце не ти дава да изядеш и да развалиш.

 

Тази на снимката е точно такава - красива, изящна, прелестна.

 

Когато не просто поднесем десерт, а отделим време, за да го декорираме, това винаги прави впечатление. 

 

И сега ще ви покажем един чудесен начин, с който да можете да декорирате всеки сладкиш, който приготвите.

 

Става дума за шоколад за моделиране.

 

Той е подобен на фондана, но основната му съставка вместо захар е шоколад. Съответно и на вкус е по-приятен.

 

Ние се изненадахме, когато разбрахме колко лесно се прави. Смятаме, че ще изненадаме и вас.

 

Всъщност ви трябват само две съставки - шоколад и царевичен сироп.

 

Царевичният сироп има това свойство да стяга, затова е много подходящ за целта. Можете да си го набавите от големите супермаркети.

 

Ето и каква е пропорцията: на 100 г шоколад - 2 ч.л. царевичен сироп.

 

Как се прави? Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява. За това има два варианта - водна баня или микровълнова.

 

Ако изберете водна баня, сте сигурни, че няма да загори, но пък отнема повече време.

 

Ако изберете микровълновата, трябва да сте внимателни - разтапяйте на малки количества, разбърквайте на всеки 15 секунди.

 

След това трябва да смесите царевичния сироп и разтопения шоколад и да превърнете всичко в гладка хомогенна смес. Това става най-добре, като прибавите няколко лъжички от шоколада при сиропа, разбъркате, докато стане хомогенно и върнете при голямото количество шоколад.

 

Разбъркайте финално всичко и на другия ден ще си имате перфектен шоколад за моделиране. 

 

Вместо царевичен сироп може да използвате глюкоза. Там съотношението е: на 100 г шоколад - 1 с.л. глюкоза.

 

Методът отново е същият - към разтопения шоколад се прибавя глюкозата, разбърква се добре и се оставя да изстине напълно. После е готово за работа.

 

А ето и какви красоти можете да сътворите с шоколад за моделиране:

 

37735

 

37737

 

37734

кадри - youtube.com


Ето и още една селекция идеално изглеждащи торти, но приготвени по друга технология. 

Рейтинг: 1 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...