Канелата е една от най-подходящите подправки за сваляне на килограми. Последни проучвания показват, че прибавянето на канела към менюто всеки ден, може да помогне за изгарянето на калории.
Канелата е отличен източник на желязо, фибри и магнезий. Използвала се е от векове за лечение на проблеми с храносмилането и подуването на корема.
Канелата редуцира триглицеридите и лошия холестерол, и няма никакво отрицателно влияние на нивата на добрия. Това е една наистина супер подправка, която сякаш "мисли за нас".
За хората, страдащи от диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания, канелата е много препоръчителна.
Научни опити са доказали, че канелата има способността да намали нивата на кръвна захар. По-голямата концентрация на захар в тялото може да е причина за натрупването на излишни мазнини. Следователно, когато кръвната захар е в по-ниски нива, е по-лесно да смъкваме килограми.
Канелата може да окаже влияние на преработването на захарта от тялото и превръщането й в мазнини.
Вълшебната подправка играе роля на супресант на апетита.
Канелата се "прицелва" точно в онези коремни мазнини, известни като висцерални мазнини. Абдоминалната област е онази част от тялото, в която се натрупват най-много мазнини, които са опасни за здравето.
Има най-различни начини за добавяне на канела към храната – в кафето, капучиното, млякото, можем да хапваме малко канела с лъжичка мед сутрин, действа прочистващо и тонизиращо, в зърнената закуска, протеиновия шейк и др.