Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Какво да си сготвите за Великден

по статията работи: | 18 април 2014 Прочитания: 3562
От салатата, през основното, до десерта
Какво да си сготвите за Великден
Източник: Thinkstock / Guliver

Великденската трапеза може да се похвали с нещо, с което коледната не може. Това е именно факторът пролетна свежест, който се усеща не само в ястията, но и в декорацията.

 

Преди да се захванете с готвене, трябва да обърнете внимание на детайлите. Свежа покривка на цветя, красиви кошнички за яйцата, тематични салфетки, излъскани прибори и т.н. Нека пролетта се усеща навсякъде!

 

Колкото до ястията, Kulinar.bg е тук, за да ви помогне в селекцията на традиционни рецепти, които все пак успяват да внесат разнообразие на нашенската трапеза.

 

Салатата

 

Ако сте почитатели на зелената салата, обаче тази от маруля ви е омръзнала, предлагаме ви да експериментирате със спанак. Тази рецепта за салата със спанак и ягоди ще внесе приятна екзотика на трапезата.

 

Празничната салата с рукола също е чудесно предложение, което ни бе изпратено по време на миналогодишния ни конкурс "Вкусни салати".

 

Ако не обичате да се отклонявате от традициите, пригответе яйчена салата с пресен лук или пък зелена салата с репички и авокадо за разкош. Разбира се, можете да пропуснете авокадото.

 

Един малък съвет от нас: на какъвто и зеленолистен зеленчук да се спрете, за да се запази свеж за по-дълго време, използвайте лимонов сок, вместо оцет. Друг трик е да накъсате салатата, вместо да я нарежете.

 

Иначе дори най-обикновената салата с маруля може да придобие интерактивен вид. Тази салатка, декорирана с яйце под формата на мишле, го доказва отлично.

 

Агнешкото

 

Агнешките котлети са вариант за хората, които не възнамеряват да приготвят цяло агне. Люба Грънчарова ви предлага 2 чудесни рецепти:

 

Агнешки котлети с тиквички и гъби – 70 минути за приготвяне

 

Агнешки котлети с аспержи и пресни картофи– 45 минути за приготвяне

 

Класическата агнешка чорба е подходяща за любителите на супи с карантии. В този ред на мисли, предлагаме ви да се запознаете с рецептата за агне, пълнено с дреболии.

 

Десертът

 

Домашните козуначени кифлички са идеални за десерт, както и самият козунак, разбира се. Ако пък предпочитате да приготвите друго сладко изкушение, разгледайте цялата категория с десерти в Kulinar.bg.

Рейтинг: 4 / 5 , 190 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...