Великденската трапеза може да се похвали с нещо, с което коледната не може. Това е именно факторът пролетна свежест, който се усеща не само в ястията, но и в декорацията.
Преди да се захванете с готвене, трябва да обърнете внимание на детайлите. Свежа покривка на цветя, красиви кошнички за яйцата, тематични салфетки, излъскани прибори и т.н. Нека пролетта се усеща навсякъде!
Колкото до ястията, Kulinar.bg е тук, за да ви помогне в селекцията на традиционни рецепти, които все пак успяват да внесат разнообразие на нашенската трапеза.
Салатата
Ако сте почитатели на зелената салата, обаче тази от маруля ви е омръзнала, предлагаме ви да експериментирате със спанак. Тази рецепта за салата със спанак и ягоди ще внесе приятна екзотика на трапезата.
Празничната салата с рукола също е чудесно предложение, което ни бе изпратено по време на миналогодишния ни конкурс "Вкусни салати".
Ако не обичате да се отклонявате от традициите, пригответе яйчена салата с пресен лук или пък зелена салата с репички и авокадо за разкош. Разбира се, можете да пропуснете авокадото.
Един малък съвет от нас: на какъвто и зеленолистен зеленчук да се спрете, за да се запази свеж за по-дълго време, използвайте лимонов сок, вместо оцет. Друг трик е да накъсате салатата, вместо да я нарежете.
Иначе дори най-обикновената салата с маруля може да придобие интерактивен вид. Тази салатка, декорирана с яйце под формата на мишле, го доказва отлично.
Агнешкото
Агнешките котлети са вариант за хората, които не възнамеряват да приготвят цяло агне. Люба Грънчарова ви предлага 2 чудесни рецепти:
Агнешки котлети с тиквички и гъби – 70 минути за приготвяне
Агнешки котлети с аспержи и пресни картофи– 45 минути за приготвяне
Класическата агнешка чорба е подходяща за любителите на супи с карантии. В този ред на мисли, предлагаме ви да се запознаете с рецептата за агне, пълнено с дреболии.
Десертът
Домашните козуначени кифлички са идеални за десерт, както и самият козунак, разбира се. Ако пък предпочитате да приготвите друго сладко изкушение, разгледайте цялата категория с десерти в Kulinar.bg.