Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Какво още можем да направим във фритюрника?

по статията работи: | 14 януари 2016 Прочитания: 1484
За да го използваме максимално
Какво още можем да направим във фритюрника?
Източник: Wikimedia Commons

Имате ли фритюрник? Ако не, то може би след тази статия ще размислите и ще намерите място за още един уред в кухнята си.

 

Имаме намерение да ви покажем какво още, освен картофи, можете да си приготвите в него.

 

Повечето от нас не харесва фритюрника, тъй като с него се хаби много мазнина. Оставяме поне 500 мл олио в уреда, но след като вече е пържено в нея и мазнината е престояла, не може да се използва по никакъв начин, затова отива в мивката.

 

Е, ние не обичаме да разхищаваме, затова събрахме няколко вкусни идеи за рецепти, които могат да се направят във фритюрник, дори по-лесно, отколкото в тиган на котлона.

 

Пържени банички. Малки, вкусни, хрупкави. Пригответе ги първи, след това, ако ви е останала мазнина, винаги можете да си изпържите картофи или някое от следващите ни предложения.

 

 снимка:ана


Паниран сладолед. Уникална рецепта. Техниката е точно такава – много силно загрято олио и само 15 секунди време, в което пържим сладоледа, за да не се стопи.

 

Бухти. Какво ако не бабините бухти можем да пуснем в този фритюрник. Ще станат светкавично.

 

Понички. По същия начин като с бухтите. На тестените малки сладурковци им е мястото точно в дълбокия фритюрник. И нека прибавим още една рецепта за понички Чурос. Идват от Испания и са супер вкусни.

 

youtube

 

Сега се местим малко по на изток, за да си направим фалафел. Фалафелът е дълбокопържено (на маслена баня или във фритюрник) кюфтенце, направено от нахут или бакла, или и двете. 

 

И на финала тежката артилерия – виенски шницел. Не сме хапвали по-вкусно нещо, повярвайте ни. 

 

37314

wikimedia.org 

 

И нека ви дадем един съвет – ако правите бухти или сладолед, направете ги първо, след това използвайте мазнината за други ястия – картофени или с месо. Така няма опасност да пренесете миризмата от шницелите върху поничките например.  

 

А сега си шрипомнете какво можем да сготвим в гофретника.

Рейтинг: 4 / 5 , 151 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...