Включете фурната да се загрява на 190С.
Започнете с обработка на ябълките – ако искате да получите форма на цвете, то трябва да извадите вътрешността на плода с уред за целта или с нож, но трябва да сте внимателни, за да не се счупи ябълката. След това нарежете, като започнете от горната част на ябълката, движейки ножа надолу, като не правите разрез до края. Така ябълката ще остане цяла от долния край, когато се изпече и се отвори.
Сложете ябълките в тава за печене, по 2 карамелени бонбона във всяка ябълка.
Загрейте маслото и захарта в микровълновата за половин минута. Извадете и добавете брашното и канелата. Изсипете върху ябълките.
Печете за 20-тина минути.
Извадете в купички и гарнирайте по желание със сладолед, канела или карамел. Топящият се сладолед ще направи ябълките още по-апетитни.