Сложете в голяма тенджера с вода спагетите, добавете 1 ч.л. сол и ги варете като спазвате инструкциите на опаковката. Когато станат готови, ги изцедете.
В това време загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Изпържете бекона за няколко минути, добавете лука, чесъна и гъбите и поръсете с черния пипер. Запържете още няколко минути, докато гъбите променят цвета си.
В друг съд сложете млякото и сметаната в тенджерата и оставете да заврат. Добавете спагетите, граха и накълцания магданоз. Разбъркайте хубаво, докато пастата поеме напълно соса. Добавете гъбите, бекона, лука и чесъна и разбъркайте отново. Поръсете с пармезана и разбъркайте бързо.
Изключете котлона и добавете и жълтъка. Продължете да бъркате около 2 минути.
Поръсете по желание с още пармезан и сервирайте с чеснови хлебчета.