Сварявам картофите и ги намачквам. Оставям ги да изстинат.
След това ги смесвам с останалите продукти – сирене, чубрица и черен пипер.
По време на летния сезон добавям пресен магданоз и копър.
Тази смес оформям на кюфтенца, които овалвам първо в брашното, а след това и в яйцата.
Пържа ги. Приготвям и кьопоолуто, като нарязвам пиперките на едро и добавям към него и печения патладжан от буркан, ситно нарязания чесън, сол, олио и оцет на вкус. Разбърквам.
Поднасям кюфтенцата като основно, а кьопоолуто като гарнитура. А върху него по желание и едно забулено яйце, поръсено с червен пипер и сварено в подсолена вода.
За мен е мнооого вкусно, дано и на вас ви хареса :)