Загрейте на 200 С. Намазнете касеролата, в която ще печете.
Сложете тенджера с подсолена вода на котлона да заври, сложете пастата и гответе за 10 минути. Отцедете.
Загрейте мазнината в голям тиган. Запържете лука за 5 минути, добавете чушката и целината и гответе за още 5 минути. Добавете чесъна, солта и пипера, готвейки за още 3 минути. Налейте шерито, добавете залето и покрийте. Намалете котлона и гответе за 5 минути, като бъркате от време на време. Ориентирайте се по зелето – когато се сготви (свие), сте готови да минете напред.
Прехвърлете в голяма купа. Смесете пастата, бульона и рибата. Сложете смесра в касеролата. Отгоре сложете слой настъргана моцарела, галета най-отгоре.
Печете за 25 минути на загрята фурна.