За кашкаваления блат са необходими яйцата, майонезата, кашкавала, малко сол и черен пипер на вкус. Всичко това се смесва добре и се изсипва върху застлана с хартия тава. Пече се за около 20 минути.
Изважда се, оставя се да се охлади за 5 минути и върху него се разстила каймата, размесена със ситно нарязан лук и подправки по избор. В средата се слагат кренвиршите, краставичката и моркова (кисели от буркан), нарязани на ленти, маслините и сиренето гауда.
Завийте с помощта на хартията, като я отлепите от блата внимателно и го завиете отново с нея. Преместете го в тава и допечете за още около 30 минути.
Извадете от фурната и махнете хартията. Изчакайте леко да се охлади и тогава нарежете. Сервирайте с прясна салата.