Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кейк с ром и стафиди

5
Кейк с ром и стафиди
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смесете стафидите, портокаловите кори и касиса, всички предварително нарязани, и накиснете в рома за възможно най-много време, препоръчително е да го направите от предишния ден. Трябва хубаво да поемат от алкохола. Когато прецените, че са готови, ги отцедете и запазете рома.

  • 2

    Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта. Поръсете с малка част от сместа стафидите.

  • 3

    Смесете мекото масло с двата вида захар и направете крем. Разбийте яйцата и есенциите и разбъркайте добре.

  • 4

    Добавете „пияните“ плодове, портокаловите кори, индийското орехче и разбъркайте.

  • 5

    Постепенно добавете брашното, като разбърквате междувременно. Ако сместа се получи прекалено плътно, добавете малко мляко.

  • 6

    Намажете с олио и покрийте с хартия за печене тавата, в която ще печете кейка. Изсипете сместа и печете на 170-180 С за около 40 минути или до суха клечка.

  • 7

    Извадете кейкът с ром и стафиди, когато е готов. С помощта на клечка за зъби прободете на няколко места и залейте с останалия ром от стафидите, който запазихте.

  • 8

    Когато кейкът е изстинал напълно, го извадете от тавата и го сложете в кутия или покрийте хубаво с фолио, за да се абсорбира алкохола.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
elena atanasova
18.11.2013 | 11:13
Може да се пробва рецептата.
4
pepi damjnova
15.11.2013 | 09:36
Този кейк ще е страхотен.
3
vili deneva
14.11.2013 | 08:43
Отговор на коментар #1 от Carmen Sarkiss:
Нещо и не мен много ми се вижда.
2
vili deneva
14.11.2013 | 08:42
Колко много продукти!
1
Carmen Sarkiss
13.11.2013 | 21:40
колко ml ром !?! половин литър !?!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...