Смесете стафидите, портокаловите кори и касиса, всички предварително нарязани, и накиснете в рома за възможно най-много време, препоръчително е да го направите от предишния ден. Трябва хубаво да поемат от алкохола. Когато прецените, че са готови, ги отцедете и запазете рома.
Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта. Поръсете с малка част от сместа стафидите.
Смесете мекото масло с двата вида захар и направете крем. Разбийте яйцата и есенциите и разбъркайте добре.
Добавете „пияните“ плодове, портокаловите кори, индийското орехче и разбъркайте.
Постепенно добавете брашното, като разбърквате междувременно. Ако сместа се получи прекалено плътно, добавете малко мляко.
Намажете с олио и покрийте с хартия за печене тавата, в която ще печете кейка. Изсипете сместа и печете на 170-180 С за около 40 минути или до суха клечка.
Извадете кейкът с ром и стафиди, когато е готов. С помощта на клечка за зъби прободете на няколко места и залейте с останалия ром от стафидите, който запазихте.
Когато кейкът е изстинал напълно, го извадете от тавата и го сложете в кутия или покрийте хубаво с фолио, за да се абсорбира алкохола.