Бланширайте половината бадеми във вряща вода, оставете да се охладят за около 5 минути.
Загрейте фурната на 170С. Застелете с хартия за печене тава с диаметър 20 см.
Сложете маслото в купа, и го разбийте до омекване. Добавете мусковадо захарта, лимонената кора и сладкото.
Смесете брашното с бакпулвера. Добавете яйцата към маслената смес. Съединете всичко дотук, като до правите на порции, разбивайки след всяка.
Добавете останалата половина бадеми, само че трябва да са фино смлени. Разбъркайте с лъжица. Добавете 2 с.л. мляко и накрая сушените плодове.
Сложете в тавата за печене, украсете с целите бланширани бадеми и печете за около 40-45 минути. Намалете на 160С и печете за още около 50 минути.
Направете глазура от останалото мляко и захарта, като ги сложите на котлона до хомогенизиране. Намежете сладкиша, завийте го с фолио и го оставете да преседи 2 дни, преди сервиране.