Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кекс "Зебра"

19
Кекс "Зебра"
Източник: Violeta Mateva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 2
(базиран на 1 отзив)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбиват се яйцата с чаша и половина захар до побеляване.

  • 2

    Добавя се прясното мляко, олиото и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и се разделя сместа на две части.

  • 3

    В едната изсипваме какаото и разбъркваме.

  • 4

    В намаслена и набрашнена тавичка изсипваме в средата една супена лъжица от бялата смес.

  • 5

    Върху нея изсипваме една супена лъжица от сместа с какаото и така, докато свършат двете смеси.

  • 6

    Всяка следваща лъжица се слага в средата, сместа се разлива постепенно към краищата на тавата.

  • 7

    Печем в загрята фурна 180 С за 35 минути до суха клечка.

  • 8

    Да ви е сладко!

продукти
Коментари(19)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
19
Mariyana Stoycheva
23.03.2015 | 16:42
kato pishete receptite pone si gi proverqvaite ,che ne se razbira , s 1 chasha zahar ili s 1 i polovina ???
18
Yordanka Marinova
30.09.2014 | 23:35
nerazbrah kolko zahar trqbva da se sloji,edna chasha ili chasha i polovina
17
Dimabch Ivanova
06.04.2014 | 16:27
Изпълних всичко по рецепта ,всичко беше нормално докато започна да се надига сместа във фурната и цветовете се размесиха ,светлата смес мина отгоре а тъмната отдолу .Кекса стана много вкусен ,но не "зебра"-защо бихте ли ми писали.
16
poli asenova
24.10.2013 | 22:53
Аз ще се пробвам да го приготвя.
15
Radina
24.10.2013 | 17:05
Никога не ми ес получава :(
14
vili deneva
24.10.2013 | 09:20
Божествено изглежда кекса.
13
stefaniika koleva
23.10.2013 | 09:32
Отговор на коментар #11 от gabriela gabrielova:
Ще пробвам и аз да видим какъв ще е крайният резултат при мен.
12
stefaniika koleva
23.10.2013 | 09:32
Впечатлена съм от кекса.
11
gabriela gabrielova
23.10.2013 | 09:00
Със сигурност ще го пробвам.
10
kalinka kalinkova
22.10.2013 | 10:32
Страхотно се е получил кекса.
9
тихомира илиева
22.10.2013 | 09:36
Отговор на коментар #6 от zvetanka ivanova:
И аз ще се пробвам, много ми хареса.
8
тихомира илиева
22.10.2013 | 09:36
Прекрасен кекс.
7
elena atanasova
21.10.2013 | 22:17
Впечатли ме този кекс.
6
zvetanka ivanova
21.10.2013 | 19:34
Отговор на коментар #1 от Desislava Stoyanova:
Ще пробвам, да видим дали ще ми се получи.
5
zvetanka ivanova
21.10.2013 | 19:33
Много красиво се е получил.
4
ана
21.10.2013 | 11:41
Изглежда красиво.
3
Виолета Якова
21.10.2013 | 11:18
Правех я много отдавна...С малки разлики:жълтъци и белтъци се разбиват по отделно,после се смесват,като се опече се сиропира,полива се с шоколад и се поръсва с орехи.Ще трябва пак да я направя...
2
Страхотен кекс е това .
1
Desislava Stoyanova
21.10.2013 | 10:54
Много добре се е получила зебрата, аз веднъж пробвах никаква зебра не стана :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...