Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кекс Изненада

Кекс Изненада
Източник: Петя Славчева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Всички продукти трябва да са със стайна температура.

  • 2

    Отделят се жълтъците от белтъците. Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Омекналото масло се разбива със захарта на пухкав крем. Прибавят се един по един жълтъците. След като се поемат напълно от сместа, постепенно се добавят сока и кората от лимона и портокала, ванилията и киселото мляко. Разбива се да стане хомогенна смес.

  • 3

    Прибавя се пресятото брашно. Размесва се с шпатула или лъжица. Накрая, с леко разбъркване, се добавят разбитите на твърд сняг белтъци. 

  • 4

    От готовите тортени блатове се изрязват желаните формички. Използвах 3 вида - звездичка и 2 подобни на елхички. Просто исках да видя какво ще се получи.

  • 5

    В правоъгълна форма за кекс с размери 35х10,5х6 см се поставя хартия за печене. Изсипва се почти половината от кексовата смес и се подреждат изрязаните формички. Трябва да са плътно една до друга. Отгоре се изсипва останалата част от кексовата смес. Заглажда се.

  • 6

    Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170-180 С. Проверява се за готовност с дървено шишче. 

  • 7

    Изпеченият кекс се поставя върху решетка да изстине, след което се изважда от кексовата форма и се украсява по желание - поръсва се с пудра захар или се залива с глазура.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...