Яйцата и захарта (оставете малка част за овалване) се разбиват, към тях се прибавят последователно олиото, млякото и лимоновия сок. Постепенно се прибавят брашното (като се оставя малко за овалване), бакпулвера и ванилията.
Разбърква се с миксер. От получената смес се отделят 3-4 с.л. и се оцветява с какакото.
Плодовете се нарязват и се овалват в брашно, грис и захар. Слагат се върху тестото и съвсем леко се натискат, за да потънат в сместа.
Фурната се загрява на 160 С. След това се поставя кексовата форма (празна). След като престои 2-3 мин и се нагрее, кексовата форма се изважда и се намаслява.
Какаовата смес, останалата смес в миксера и плодовете се нареждат по желание в маслената кексова форма. На снимките са в следния ред: какаова смес, смес от миксера, праскови, смес от миксера.
Кексът се слага в загрята фурна и се пече около 30-40 минути на 160 С (фурна с вентилатор - 40-50 минути). Когато стане готов, се обръща в плитка чиния.
Разтапя се шоколада и се облива готовия кекс. Размазва се равномерно с лъжичка.
Украсата е въпрос на въображение. На снимките: бели кокосови стърготини, зелени кокосови стърготини, захарни пръчици, шоколадови пръчици.