Това е корейска храна - в нея няма сурова риба, както е при сушито.
Измиваме добре ориза и го оставяме да кисне в студена вода 1/2 час, после го слагаме с 2 ч.ч. водата да ври на тих огън, и бъркаме често, когато се изпари водата, оризът е готов.
В купа смесваме оризовия оцет, солта и захарта и изсипваме в ориза. Покриваме с кърпа.
Изцеждаме рибата и я смесваме с майонезата и ситно нарязания магданоз.
Правим омлета и го слагаме на домакинска хартия да изстине.
Нарязваме на жулиени (на ивички) зеленчуците.
И започваме да подреждаме на рогозка: лист Нори, ориза, и останалите продукти и навиваме стегнато. Ако слагаме пушена сьомга, тогава отпада риба тон и майонезата, и поръсваме сьомгата със сусам (може и да сложим и ролца от раци).
Оставяме в хладилника ролцата за 30 минути да стегнат. После ги нарязваме и подреждаме в чиния и сервираме със соев сос.
Забележка: Ножът трябва да е сух и много остър.