Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кисело зеле на цели глави

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 2.8
(базиран на 13 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Изберете средно големи стегнати зелки
  • 2 Почистете ги от външните листа и ги измийте
  • 3 Издълбайте кочаните толкова, колкото позволяват
  • 4 Напълнете отворите със ситна сол
  • 5 След това наредете зелките в каца или пластмасов бидон
  • 6 Отгоре ги притиснете с дъска или дървена кръстачка
  • 7 Върху нея поставете камък - добре измит или изварен
  • 8 Ако зелето ви е 100 кг, разтворете 2,750 кг едра морска сол в малко вода
  • 9 Изсипете сместа отгоре и долейте с вода, докато се покрие повърхността
  • 10 Претакайте го в разстояние на 7 дни.
продукти
2.75 ч.л.сол
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!