Млякото леко се загрява. в него се разтваря маята заедно с 1 с.л. захар и малко брашно - трябва да стане с гъстотата на боза. Така се оставя около 20 минути.
С миксер се разбиват 6 яйца и 250 г захар, прибавя се ванилията, половината от олиото, рома, лимоновия сок и солта и се разбива още малко.
След това яйчената смес се прибавя към сместа с прясно мляко. Разбърква се и започва да се добавя постепенно брашно.
Когато тестото започне да се отделя от стените на купата, се вади върху набрашнен плот и започва да се меси, като постепенно се прибавя олио, докато тестото стане на мехури и започне да пука.
След като тестото е омесено, се оставя да втаса около 1 час, докато удвои обема си.
Плота, на който ще точим, се намазва с малко олио. Тестото се разделя на части и се разточва на кръгове. Кръгът се разрязва на триъгълници (като торта).
Всеки триъгълник се маже с мармалад (по желание) и се завива на кифличка от външната към вътрешната част.
Кифлите се редят в намаслена тава и се оставят да втасат още 40-50 минути.
След това се мажат с разбито яйце и се наръсват със захар. Пекат се на 180 С около 30-40 минути или до готовност.