Моят Кулинар
Вход
|
Регистрация
всичко
рецепти
любопитно
речник
форум
Рецепти
Кулинари
Любопитно
Полезно
Смях в кухнята
Форум
Вкъщи имам
Ключови думи
Тип ястие
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
Вид меню
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
с месо
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
Националност
българска кухня
руска кухня, ОНД
гръцка кухня
унгарска кухня
африканска кухня
италианска кухня
френска кухня
азиатска кухня
чешка, словашка кухня
балканска кухня
испанска кухня
британска кухня
сръбска кухня
китайска кухня
шведска кухня
полска кухня
кухня на САЩ
норвежка кухня
финландска кухня
турска кухня
немска кухня
грузинска кухня
тунизийска кухня
японска кухня
кубинска кухня
кувейтска кухня
ливанска кухня
индийска кухня
румънска кухня
исландска кухня
виетнамска кухня
афганска кухня
мексиканска кухня
израелска кухня
мароканска кухня
иракска кухня
етиопска кухня
арменска кухня
аржентинска кухня
венецуелска кухня
бразилска кухня
нидерландска кухня
канадска кухня
иранска кухня
австрийска кухня
ирландска кухня
Празник
Гергьовден
Коледа
Великден
Никулден
Сватба
Йордановден
Бъдни вечер
Ивановден
Нова Година
Димитровден
Игнажден
Бабинден
Петльовден
Месни заговезни
Петровден
Архангеловден
Петковден
Св. Апостол Филип (Коледни Заговезни)
Кръстовден
Голяма Богородица
Илинден
Андреевден (Мечкин ден)
Павльовден
Еньовден
Свети Прокопий
Свети Врачове
Цветница (Връбница)
Тодоровден (Конски Великден)
Лазаровден
Благовещение
Духовден
Елисей
Спасовден
Петдесетница
Вартоломей
Видовден
Симеоновден
Китайска Нова година
рожден ден
Свети Валентин
Стефановден
Васильовден
Силвестри
Сирни Заговезни
Баба Марта
Велики пости
Спасовден
Горещници
Св. Мартин
Хелоуин
Свети Спиридон
Свети Спиридон
Света Анна
Света Варвара
Време
< 10 м.
15 мин.
20 мин.
30 мин.
40 мин.
45 мин.
50 мин.
60 мин.
70 мин.
80 мин.
90 мин.
> 90 м.
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало
»
Рецепти
»
Козуначена баклава
Козуначена баклава
1
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави снимка
Добави в Моят Кулинар
Празник:
Великден
Сезон:
пролет
Кулинар:
шеф Готвач
Рейтинг:
2.7
(
базиран на
7
отзива
)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
1
Разтворете маята в хладкото мляко, сложете разбитите яйца и замесете възмекичко тесто
2
Разделете тестото на 10 топки и всяка една от тях разточете на кръг
3
Наредетекръговете един върху друг, като между тях мажете с маслото
4
Една малка част от него оставете за намазване на тавата
5
Получените кори навийте на руло
6
Изтеглете рулото, докато стане с диаметър около 7-8 сантиметра
7
Наредете го в тавата на прави ивици или навито като вита баница
8
Оставете баклавата да почива
9
Щом започне да шупва, ненапълно втасала, печете до зачервяване
10
Ако не се зачерви, баклавата ще бъде тестена
11
Ако тестото шупне много, баклавата няма да бъде вкусна
12
Затова внимавайтеда спазите момента, когато баклавата започне да шупва
13
След като я изпечете, оставете я да изстине и я залейте с горещ сироп
14
Сиропа пригответе от захар, 1 1/2 литър вода и лимонов сок
15
Залятата баклава оставете да стои 15 минути
16
Отцедете сиропа от баклавата, кипнете го с киселина и отново залейте десерта.
продукти
5
бр.
яйца
300
мл
краве прясно мляко
1/2
пак.
мая
1000
гр.
захар
500
гр.
брашно тип 500
30
мл
лимонов сок
Подобни рецепти
Бананова торта (Пламена)
Чай Масала
8
Пълнени пуешки бутчета
11
Оризови крокети с пилешки воденички
1
Подобни рецепти от форума
Моята баклава
Агнешка баклава с бутер тесто
Домашна баклава
Ябълкова баклава
Коментари
(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по:
Най-нови
|
Най-стари
1
Надя
01.04.2013 | 18:27
Шокирах се от стъпките по приготвяне,но сигурно е адски вкусно!
0
0
Напиши отговор
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Гала вечеря в 3 рецепти
15 мин.
15 мин.
15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Полезно
Празници
Конвертори
Речник
Калории
Бързи връзки
Тип ястие
сосове, дресинги
напитки, коктейли
колбаси, деликатеси
зимнина/туршии
паста, спагети
тестени
десерт
основно
предястие/гарнитура
супа
салата
Вид меню
микровълнова кухня
разделно хранене
с желатин
с мас
с месо »
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с месен бульон
вегетариански »
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
еротична кухня
диетично хранене
детска кухня
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати
Общо гласували: 2959
|
Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
1
Абсолютно съм ЗА консумацията им. Храня детето си с тях възможно най-често.
Някои продукти наистина си заслужават. Биологично отгледаният зарзават има в пъти по-малко пестициди.
От време на време се храня с биохрани.
Смятам, че цената им е неоправдана и не ги купувам.
Нямам мнение по тази тема.
Коментирай
гласувай
С аромат на мъдрост
"Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик
Последвай аромата
Вкусни снимки
Време е за канелените сладкиши с орехи
Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Картофки, ама по-така ;)
Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Врели некипели
Жена и мъж се карат. Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...
Изкипи докрай
Видео вкусотии
УАУ! Никой не може да откаже едно парче от този сладкиш!!!
Ето така се реже лук! Как не сме се сетили досега
Тази дама не се спира пред нищо! Погледнете този гигантски бонбон...
ИЗБРАНО ОТ МРЕЖАТА
02.07 | 11:00
Тези числа в рождената си дата показват, че съдбата е на ваша страна
02.07 | 10:00
Причиняват рак? Четири мита за слънцезащитните кремове
02.07 | 09:00
Kaжи ми какво те боли и ще ти кажа какво измъчва душата ти
© 2004 - 2024 Kulinar.bg
|
За нас
|
Правила за ползване
|
Реклама