Стопеното масло се разбива с 300 грама захар. Маята се разтваря с млякото, прибавят се останалите продукти, без стафидите и канелата, добавя се и брашното (може да поеме повече от посоченото, имайте го предвид). Оставете и един жълтък за намазване.
Омесва се тесто, докато започнат да се появяват балончета. Оставя се да втаса.
От тестото се откъсват парчета и всяко се разточва на дебала правоъгълна кора.
По дължина кората се поръсва със захар, канела и стафиди. Навива се руло и се завива като геврек. Това се повтаря с всяка кора.
Намазнява се тава за печене с масло, нареждат се козуначените венчета и се оставят да втасат.
След половин час се намазват с разбит жълтък и се поръсват със захар.
Козуначените гевречета се пекат в предварително загрята фурна до готовност.