Брашното се пресява и към него се добавя сухата мая. В средата му се прави кладенче, където се слагат яйцето, прясното мляко, настрърганата лимонова кора и захарта.
Получава се еластично, меко тесто, което се оставя да втаса на топло, докато усвои обема си.
Втасалото тесто се разделя на три големи топки. Първите две се разточват на дълги правоъгълници, намазват се с течния шоколад и се поръсват с натрошени орехи.
Завиват се на стегнати рула, които се нарязват на парченца с дебелина 1 см. Голяма тава се застила с хартия за печене. В средата се нареждат кръгчетата руло, така че да се оформи тялото на агънцето.
От третата топка тесто се оформят главичка с уши (за око се слага една стафида), крака и опашка. Готовото агънце се намазва с разбития с олиото и прясното мляко жълтък.
Козунакът се слага в студена фурна и се пече на 160 градуса, докато придобие приятен златист цвят - около 40 минути.
Рецептата е публикувана в книгата "Малка книжка за Великден" на издателство "Ентусиаст".