Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Козуначено руло с пълнеж

4
Козуначено руло с пълнеж
Източник: lubagrancharova
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Направете кладенче в пресятото брашно. ИЗсипете маята, прясното мляко и половината захар.

  • 2

    Отделете 2 белтъка за плънката. Отделете и 1 жълтък за намазване. Останалите 2 жълтъка и 1 белтък изсипете в кладенчето.

  • 3

     Добавете настърганата кора от лимон и щипка сол. Замесете меко тесто.

  • 4

    Разтопете маслото и смесете с олиото. Започнете да сипвате по малко от мазнината и месете, докато тестото поеме цялата мазнина. Поставете тестото в голяма купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да втаса.

  • 5

    Готовото тесто омесете още един път. Ако е меко, добавете още малко брашно. С ръка разстелете дебела кора и сложете върху половината тесто плънката.

  • 6

    За плънката: Разбийте белтъците на гъст сняг, добавете 100 г захар. Прибавете счуканите орехи и леко разбъркайте с лъжица.

  • 7

    Завийте рулото намажете с жълтък. Поръсете със  захар. Изчакайте още 15-20 мин да втаса. Печете 45-50 мин в предварително загрята фурна на
    180 С.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
kalinka kalinkova
24.04.2014 | 10:01
Обичам козуначено руло.
3
elena atanasova
23.04.2014 | 09:22
Ще се възползвам от рецептата.
2
тихомира илиева
22.04.2014 | 14:14
Колко добре се е получило.
1
poli asenova
22.04.2014 | 10:39
Много вкусно е това козуначено руло.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...