Поставяме 400 мл кондензираното мляко, 250 гр. масло и аромата (ванилия), който сме избрали в съд с незалепващо покритие на слаб до среден огън, постепенно прибавяме кокосови стърготини (150-200гр.) до получаването на гъста и ароматна тестоподобна смес.
От темперирането кокосовите стърготини леко набъбват и ароматите се засилват. Оставяме сместа да отлежи и да се охлади до температура, при която можем да оформяме бонбоните с ръце.
Останалото масло използваме за намазняване на ръцете при оформянето на бонбоните, в сърцевината на всеки поставяме по един бадем. В останалите кокосови стърготини овалваме готовите кокосови бонбони.
За блата жълтъците и захарта се разбиват 15 минути. Към тях се добавят на струйка олиото и водата. Белтъците се бият до сняг и с дървена лъжица се добавят към жълтъчната смес. Пресятото брашно отново се размесва в яйчната смес с дървена лъжица - внимателно, за да не спадне обемът.
Добавяме 4 с.л. стърготини и 3 ванилии. Печем на 160 градуса за около 50 минути. След изпичане блата се оставя да изстине и се реже с конец на 3 или на 2 части.
За крема първо се разбиват 400 мл кондензирано мляко и 50 гр. омекнало масло. Добавя се разтопеният шоколад и 150 гр стърготини. Кремът се оставя да престои в хладилника за поне час, за да попият стърготините част от течността.
Ако млякото е по-рядко, се слага на тих огън и се бърка непрекъснато, докато се посгъсти.